SAĞLIK DANIŞMANLIĞI Turkey Healthcare Group birçok alanda hastalarına yardımcı olmaya çalıştığı gibi aynı zamanda sağlık danışmanlığı hizmeti de vermektedir. Sağlık danışmanlığını ...
Organ Nakli Merkezi
Organ nakli nedir?
Organ nakli; bir organı hasarlı veya eksik olan bir hastaya uygun bir organın cerrahi işlemle yerleştirilmesidir. Organ nakli son yıllarca modern tıbbın gelişme kaydettiği en önemli alanlardan biridir. Ancak yine de Türkiye’de organ nakli ve organ bağışına olan ilgi, birçok Batılı ülkeden çok daha azdır. Organ nakline ihtiyacı olan birçok kişi, yanlış birtakım inanışlar sebebiyle öldükten sonra organ bağışı konusuna sıcak bakmıyor.

Hangi organ ve dokular nakledilebilir?
Organ nakli, belirli organ ve dokuların naklini kapsar. Bu organ ve dokular şunlardır:
- Kalp
- Kemik iliği
- Karaciğer
- Böbrek
- Pankreas
- Akciğer
- Bağırsak
- Kornealar
- Orta kulak
- Deri
- Kemik
- Kalp kapakçıkları
- Bağ dokusu
- Cilt, rahim, kas, kan damarları, sinirler ve bağ dokusu dahil çeşitli yapılar.
Turkey Healthcare Group, uzman sağlık kadrosu ile organ nakli ameliyatlarında tecrübe sahibidir; hastalara gerekli olan tüm prosedüre hâkim uzmanlarımız sayesinde organ nakli işlemleri kliniğimizde profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Kimler organ bağışçısı olabilir?
18 yaşını dolduran ve akli dengesi yerinde herkes organ bağışçısı olabilir. Ayrıca kişiler organ bağışı yapmak istediğine dair beyanı, bilinçli bir şekilde ve özgür iradesiyle yapmalıdır.
Organ naklinin faydaları nelerdir?
Organ nakline ihtiyaç duyan bir hasta, nakil gerçekleştikten sonra birçok sağlık probleminden kurtulur. Organ naklinin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Diyalize gerek kalmaz. Organ nakli sonrası hastaların en memnun olduğu konu, diyaliz makinesine bir daha ihtiyaç duymamalarıdır.
- Daha uzun bir hayat mümkün olur.
- Daha kaliteli bir yaşam elde edilir.
- Hastanede daha az vakit geçirilir.
Organ nakli sonrası hayat nasıl?
Organ nakli yaptıran kişilerin hayatının geri kalanında ilaç alması ve hastane randevularına düzenli olarak gitmeleri gerekir. Bazen, vücut yeni nakledilen organı yabancı olarak görür ve onu kabul etmek istemez. Bu duruma “reddetme” adı verilir. Reddetmeyi önlemek için hastalara bazı ilaçlar verilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanır.
Hastaya nakledilen organın uzun süre dayanması için sağlıklı beslenmeye de dikkat etmesi gerekir. Sağlıklı beslenmeye ek olarak sigara kullanmamak ve düzenli spor yapmak da hasta için çok önemlidir.
Yapay zekâ organ reddini erken teşhis edebilir mi?
Yapay zekâ sayesinde kalp nakli sonrasında vücudun organı reddedip reddetmeyeceği, Boğaziçi Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü bir araştırmayla artık erken teşhis edilebiliyor.
Turkey Healthcare Group, organ nakli ve yapay zekâ arasındaki ilişkiyi yakından takip ediyor ve bilimsel gelişmelerden hastalarını da haberdar ediyor.
Nakil için seçilen sağlık kurumu önemli midir?
Organ nakli, uzmanlar tarafından titizlikle gerçekleştirilmesi gereken cerrahi bir işlemdir. Buna ek olarak sağlık kurumunun son teknoloji tıbbi cihazlara sahip olması ve klinikler arasında eşgüdüm olması da önemlidir. Turkey Healthcare Group; Organ Nakli Merkezi’nde uzman hekimleri, son teknoloji tıbbi cihazları ve laboratuvarları ile sağlıklı organ nakli ameliyatları gerçekleştirmektedir.
Son Yazılar
Sağlık Turisti Kimdir? Ne İster?
Sağlık Turisti Kimdir? Ne İster? Sağlık turisti, sağlık hizmetlerini almak veya tıbbi tedavi görmek amacıyla ülke dışına seyahat eden kişidir. Sağlık turistleri genellikle kendi ü ...
Ortadoğu Coğrafyası Sağlık Turizmi İhtiyaçları ve Talepleri Nelerdir?
Ortadoğu Coğrafyası Sağlık Turizmi İhtiyaçları ve Talepleri Nelerdir? Ortadoğu coğrafyasında sağlık turizmi ihtiyaçları çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı yaygın ih ...